Harta site-ului
Ajutor
Dezvoltarea și promovarea sectorului de tineret un domeniu prioritar pentru conducerea raionului Dubăsari
Dezvoltarea și promovarea sectorului de tineret un domeniu prioritar pentru conducerea raionului Dubăsari

Asociația obștească „MOLDOVA IN MOTION” este o organizație neguvernamentală înregistrată în satul Doroțcaia, raionul Dubăsari, Republica Moldova, în 2021, care se concentrează pe sporirea participării cetățenilor în procesele democratice la nivel local, ceea ce va uni cetățenii de pe ambele maluri ale râului Nistru. Asociația dată împreună cu alți parteneri au realizat un raport de monitorizare bugetară cu evaluarea cheltuielilor destinate sectorului de tineret din raionul Dubăsari. Astăzi, 2 februarie 2024, Stanislav Leșco, președintele AO Moldova In Motion, împreună cu Dumitru Stoica și Gabriela Iordan, conducerea raionului Dubăsari, șefi de secții, direcții din cadrul Consiliului raional Dubăsari, tineri din localitățile din platoul Coșnița au supus unei analize minuțioase și dezbateri raportul dat. Întruniți, în sala de ședințe a Consiliului, fiecare parte prezentă s-a expus asupra proiectului dat, înaintând unele recomandări cu privire la ajustarea acestuia. Au înaintat propuneri pentru atragerea tinerilor în procesul decizional, fapt posibil prin crearea unui dialog constructiv și structurat între autoritățele locale și asociațiile înregistrate în teritoriu.
Coordonatorii ședinței de astăzi au salutat deschiderea reprezentanților Consiliului raional Dubăsari, a conducerii raionului pentru promovarea și susținerea sectorului de tineret.
Președintele raionului dl Sergiu GRIGORIEV,  a salutat prezența oaspeților și a tinerilor la această masă rotundă: „Vă zic bun venit la noi. Vă mulțumim pentru atenția acordată tinerilor din raion, care sunt viitorii conducători. Într-adevăr domeniul tineret este unul extreme de important pentru societate. Mereu vom susține și promova tinerii astfel doar putem să asigurăm un viitor prosper pentru societate”.
Raportul a fost realizat cu suportul financiar al Uniunii Europene și Fundației „Friedrich Ebert”, conchis prin aspect metodologice, analize ale cheltuielilor în perioada 2021-2022, de corelare a bugetului pentru sectorul de tineret cu politicile APL de niveul II, concluzii și recomandări.
Menționăm că Asociația Obștească MOLDOVA IN MOTION sprijină tinerii prin crearea de proiecte și programe speciale pentru ei, care să îi ajute să-și dezvolte abilitățile și să se implice activ în viața comunității. Asociația acordă o importanță deosebită dezvoltării socio-economice durabile în regiune și promovării valorilor europene. Organizația își propune să încurajeze tinerii să participe activ la procesul de luare a deciziilor la nivel local și să găsească soluții pentru problemele comune.
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Dezvoltarea și promovarea sectorului de tineret un domeniu prioritar pentru conducerea raionului Dubăsari - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta